Gimnaziul din Sărata Răzeși: a fi sau a nu fi?

Unul din subiectele dezbătute aprins de consilieri în cadrul ședinței Consiliului Raional Leova din 19.05.2016, a fost cel ce ține de reorganizarea Gimnaziului din s.Sărata Răzeși.

 

Instituția, avînd un număr mic de elevi la ciclul gimnazial, nu mai poate face față cerințelor de instruire, dar și generează costuri care depășesc cele destinate numărului de elevi.

O altă problemă invocată de autorități este cea a cadrelor didactice.La moment, în cadrul insituției de învățămînt, au ore profesori din cîteva localități, inclusiv din raionul Hîncești.

 

Soluția propusă de Direcția Învățămînt al Consiliului Raional Leova, dar și cea prevăzută de Codul Educației și regulamentele interne, constă în transportarea zilnică a elevilor din s.Sărata Răzeși, la școala din satul vecin, Tochile Răducani, care dispune de o bază didactică și tehnico-materială, mai bună. În același timp, șeful Direcției, Alexandru Gospodinov, a menționat că elevii claselor primare, își vor continua studiile în cadrul gimnaziului din sat.

În final, consilierii au decis amînarea adoptării deciziei de reorganizare, pentru o altă ședință.

 

Urmăriți în interviul de mai sus, cum comentează acest fapt, consilierul raional Raisa Ivanov (PDM), director al Liceului "Lucian Blaga" din or.Iargara și șeful Direcției Învățămînt, Alexandru Gospodinov.

 

Write a comment

Comments: 0