(VIDEO) Profesorii din raionul Leova și-au manifestat talentul artistic, în cadrul Festivalului Raional al Creaţiei Artistice

La data de 21 mai, 2016 , în incinta Casei de Cultură s-a desfăşurat Festivalul Raional al Creaţiei Artistice a angajaţilor din învăţămînt.

Festivalul are drep scop promovarea creaţiilor artistice prin cîntec, dans,poezie şi transmiterea obiceiurilor străvechi cu toată bogăţia şi splendoarea lor.

Anume dascălii, sînt cei care fac din serviciu sărbătoare,insuflă încredere în forţele proprii şi în ziua de mîine, astfel cu profesionalism şi dăruire ridică profesia lor la rang de artă.

 

În cadrul Festivalului au evoluat 10 colective din raion :

 

L.T.,,L.Blaga’’or.Iargara, L.T.,,M..Eminescu’’Leova, Colectivul pedagogic s.Borogani, Gm.Tochile Răducani, Şcoala Profesională Leova, Gm. Beştemac, Gm.Cazangic, Gm.Tigheci.

Juriul a accentuat că izvorul talentelor din raionul Leova nu a secat clasînd colectivele ce au evoluat pe urmatoarele locuri:

 

 Premiul Mare –L.T.,,M.Eminescu’’ or.Leova

 Locul I -Colectivul pedagogic s.Borogani

 Locul II -L.T.,,L.Blaga’’or.Iargara

 Locul III -Gm.Tigheci şi Gm.Cazangic

 

Premianții festivalului Raional al Creaţiei Artistice a angajaţilor din învăţămînt, au participat la

etapa finală care sa petrecut la 21 mai în capitală și sau întors cu premii de invidiat.

La compartimentul Dinastii de Profesori, pe locul I s-au clasat, cu piesa ,,Semănătorii,,(creație proprie) Anișoara și Boris Patrașcu (Liceul Mihai Eminescu, or.Leova).

La compartimentul  Interpretare Solo, locul I, a fost cucerit cu o doină populară de Tatiana Panfil, (Liceul Lucian Blaga, or.Iargara).

Iar la compartimentul  Recital de Poezie, pe locul III s-a situat, cu poezia ,,Mistrețul cu colții de argint,, Dorina Culicencu, (Liceul Lucian Blaga, or.Iargara).

Urmăriți secvențe video în materialul de mai jos.

Write a comment

Comments: 0