Centrul Comunitar „Încredere” din or.Leova – o mare familie !

În anul 2008 prin implementarea unui proiect finanțat de către Fundația JANIVO din Olanda am deschis acest Centru p-u persoanele defavorizate ale orașului Leova.

După principiul că fiecare fiinţă umană are dreptul la o viaţă mai bună ,sănătoasă şi plină de împliniri noi dezvoltăm un centru de susţinere şi acordare de servicii pentru păturile social-vulnerabile care au perdut speranţa , oferindu-le posibilitatea de a se bucura de asistenţa acordată, şi de a face posibilă reintegrarea lor în societate. Aici ei pot servi o masa caldă, beneficiază de serviciile spălătoriei publice, primesc îngrijiri medicale de urgență.

Centrul serveşte de asemenea drept un loc de socializare, unde beneficiarii au posibilitateade a lua parte la diferite activităţi: joc de şah, citirea presei, vizionare TV, croşetare, terapia prin muncă etc.

De aproape 8 ani de zile echipa A.O.„Parteneriat Social ” și beneficiarii Centrului nostru suntem ca o familie mare. Toți se implică în activitățile organizate în cadrul Centrului și ne stăruim cu forțe proprii să menținem curățenia și amenajarea teritoriului. Această activitate de Terapie prin muncă îi face pe beneficiari mai uniți, mai responsabili, le crează instinctul de păstrare a curățeniei, de apreciere a frumosului și de mândrie față de rezultatele obținute cu forte proprii. Aceasta încă o data demonstrează că munca î-l înnobilează pe om.

Prin activitățile noastre dorim să fim mai indulgenţi faţă de cei mai oropsiţi ca noi, să le întindem o mâină de ajutor pentru a le crea un trai mai decent, să le insuflăm o încredere în ziua de mâine şi să luptăm pentru reintegrarea lor în societate.

 

sursa: parteneriat.org

Write a comment

Comments: 0