Cetățenii români din Leova au fost informați despre modul de înscriere pentru alegerile din România

În luna noiembrie vor avea loc alegeri pentru Parlamentul de la București. Național-liberalii din al doilea stat românesc au declanșat o campanie amplă de informare a deținătorilor de cetățenie română despre modul de înscriere în Registrul electoral pentru votul din toamnă.

Sâmbătă, 28 mai, echipa PNL, înarmată cu formulare de cereri pentru înscriere, cu plicuri timbrate și cu adresa misiunii consulare aplicată, cu tocuri, imprimantă xerox s-a deplasat în trei centre raionale pentru a-i ajuta pe cetățenii români să perfecteze cererea către Ambasada României în RM, însoțită de copiile actelor de identitate românesc și moldovenesc, pentru a putea vota în scrutinul pentru Legislativul de la București. 

Explicații ample despre procedura de pregătire a românilor din 

afara frontierelor României pentru alegerile din noiembrie au oferit reprezentanți ai structurii PNL Diaspora, care au răspuns la cele mai diferite întrebări ale românilor basarabeni.

Echipe din raioane s-au angajat să contribuie la propagarea modului de înscriere a românilor cu cetățenia Statului Român în Registrul electoral, indiferent că au buletine românești de identitate sau nu.

La întâlniri au fost cetățeni români care au diferite opțiuni politice în Republica Moldova, dar care au salutat această campanie de informare.

Persoanele prezente la întâlniri – cu cetățenie română și fără cetățenia română – s-au angajat să informeze pe cât mai mulți cetățeni români de dincoace de Prut cum să completeze cererile pentru a putea vota inclusiv la locul de trai, fiind vorba de centrele raionale, dacă de acolo se vor depune minimum 100 de solicitări conform legii.

 

sursa: vox.publika.md

Write a comment

Comments: 0