(VIDEO) Barajul unui lac din or. Iargara, raionul Leova, a cedat în urma ploilor

  Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a confirmat că în seara zilei de miercuri, un dig de protecţie a unui bazin acvatic din apropierea localităţii Iargara, raionul Leova a cedat, după ce apa a trecut peste baraj şi a cauzat o breşă în corpul acestuia. În urma creşterii volumului de apă, salvatorii, dar şi autorităţile publice locale au întreprins măsuri pentru fortificarea digului în vedere prevenirii inundaţiilor a peste 200 de gospodării din localitate.

  Reamintim că în urma ploilor puternice din această săptămână, mai multe localități din țară au avut de suferit. În satul Logăneşti din raionul Hânceşti, în urma averselor au fost inundate 15 case de locuit. În total, în zona centrală şi de sud a ţării au fost afectate de precipitaţii 39 de gospodării şi 6 subsoluri. Aversele de ploaie au făcut ravagii în localităţi din raioanele Leova, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Cahul dar şi municipiul Chişinău.

   În capitală pompierii au efectuat lucrări de pompare din 9 gospodării, iar salvatorii au deblocat din apa acumulată pe mai multe străzi, 7 unităţi de transport. În urma intemperiilor, nimeni nu a avut de suferit. Pentru lichidarea consecinţelor ploilor au fost antrenaţi 420 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale cu 68 unităţi de tehnică.

 

sursa: gazetadesud.md

Write a comment

Comments: 0