Consiliul Raional Leova este organul electiv cu cel mai mare număr de femei alese din țară

Comisia Electorală Centrală a lansat recent o aplicație nouă pe pagina electronică a instituției, care prezintă statistici detaliate privind componența consiliilor municipale, raionale sau locale.

 

O analiză a datelor consiliilor raionale arată că „cel mai tânăr” consiliu este cel al raionului Ialoveni. Aici, 14 consilieri (40%) au vârste de până la 35 de ani și numai șapte consilieri (20%) au vârste de peste 51 de ani. În consiliile raionale Strășeni și Dondușeni sub 35 de ani au 27,3% și, respectiv, 25,9% dintre aleșii locali.

 

„Cel mai îmbătrânit” consiliu este la Telenești. Aici, 24 de aleși locali (72,7%) au peste 51 de ani și numai unu are mai puțin de 35 de ani. Iar în consiliile raionale Ștefan Vodă, Nisporeni și Briceni câte 69,7% dintre consilieri au peste 51 de ani.

 

Cele mai multe femei care au ocupat fotolii de consilieri sunt în Consiliul raional Leova – 10. Ceilalți 23 de aleși locali sunt bărbați. Câte nouă femei sunt în consiliile din Florești și Ocnița, iar câte opt fotolii au fost ocupate de reprezentantele sexului frumos în consiliile raionale Edineț și Ștefan Vodă.

 

sursa: ziarulnational.md

Write a comment

Comments: 0