(VIDEO) Un nou scandal în jurul companiei avia ce îl are ca co-fondator pe un profesor din Leova: "Se încearcă falimentarea AIR Moldova"

Fostul ambasador al Moldovei la Viena, Andrei Popov este de părerea că prin intermediul FLY-ONE se încearcă falimentarea companiei AIR Moldova. Potrivit acestuia, are loc „falimentarea conștientă” a companiei de stat aeriene, folosind totodată o schemă similară ca în cazul preluării Aeroportului Internațional Chișinău. 

 

„Acum are loc atacul raider și falimentarea conștientă a companiei Air Moldova”, menționează Popov, care a adăugat că în spate sunt persoane aflate în funcțiile de răspundere. 

Mai mult decât atât, acesta a adăugat că cele mai profitabile curse ale companiei sunt luate și sunt date acelei companii fictive. 

 

„Pentru ce sunt marșuri contra homosexualilor, contra trupelor NATO dar nu pentru aceste probleme concrete?”, se întreabă retoric ex-ambasadorul. 

 

Amintim că pe 23 mai Compania FlyOne și-a anunțat începutul activității în Republica Moldova. „Vrem să fie o alternativă de zbor pentru cetățenii Moldovei, cu prețuri competitive”, a declarat directorul general al companiei Nicu Berla. „Zburăm ieftin acolo unde alții zboară scump”, este sloganul companiei. Prețul pentru bagaj nu va fi inclus în costul biletului.

Compania are afișat deja pe pagina web o ofertă de câteva zboruri spre mai multe orașe din Europa și Rusia. Acestea vor începe să fie operate din luna iunie. Până în prezent FlyOne opera doar curse charter.

Potrivit presei de investigație, Mircea Maleca, directorul Autorităţii Aeronautice Civile (AAC), ar fi adevăratul partener de afacere al familiei ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul noii companii aeriene Fly One, oficialul ascunzându-se în spatele fostului său socru de la Leova. Acest fapt este confirmat într-o scrisoare ce ar fi fost semnată de Mihai Balan.

 

Precizăm că 40% din SRL le deţine Tudor Carabadjac, profesor de educaţie fizică şi fost director al gimnaziului din satul Orac, raionul Leova. Anume prin intermediul lui, familia Maleca ar fi ajuns fondator afiliat al noii companii aeriene. Mai exact, fiica lui Tudor Carabadjac, Ina Maleca, este fosta soţie a directorului AAC, actualmente conferenţiar universitar la Facultatea Contabilitate şi Informatică Economică a Universităţii Cooperatist-Comerciale din Moldova. 

 

În 2011, tatăl ei a obţinut mandatul de consilier raional la Leova, pe listele Partidului Democrat din Moldova, iar potrivit declaraţiei de venit pentru anul 2014, pedagogul a câştigat 61.111 de lei din activitatea de director, are trei terenuri, o casă de locuit de 100 de metri pătraţi şi un automobil de model Dacia Sandero, fabricat în 2013 şi cumpărat în acelaşi an cu 147.000 de lei. Contactat anterior de Anticoruptie.md, bărbatul ne-a tăiat-o scurt: "Nu-i de discuţie treaba asta, n-ar trebui să vă intereseze. La revedere." 

 

sursa: agora.md, anticoruptie.md

Write a comment

Comments: 0