(INFOGRAFIC) Leova - unul din raioanele cu cel mai mare procent de procesare a chestionarelor colectate în cadrul Recensămîntului din 2014

Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS), a făcut publică informația privind ponderea datelor procesate ce au fost colectate în cadrul Recensământului din 2014. Potrivit BNS, cel mai mare număr de buletine procesate este înregistrat în raionul Ungheni, în jur de 99%.

Au fost introduse 1.176.718 chestionare (toate tipurile de chestionare pentru gospodărie și persoană), sau 28,2% din numărul total de chestionare. Astfel, în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Leova și Ungheni au fost procesate peste 90% din chestionare. 

Începând cu 13 iunie 2016, a început misiunea expertului internațional, Anwer Ahmed Farhan, care a ajustat dicționarul de introducere a datelor pentru facilitarea procesului de validare, a inițiat elaborarea regulilor de editare și validare finală a informației din chestionarul privind persoanele și a elaborat algoritmul de calculare a numărului populației.

În perioada 19 mai - 20 iunie, cu suportul expertului internațional, Ljubinka Popovska-Tosheva, au fost realizate activități privind analiza datelor din cadrul Anchetei de Control. Mai cu seamă, au fost elaborate regulile de unire și contrapunere a datelor cu cele din RPL și au fost validate datele și calcularea ratelor de concordanță a variabilelor.

Ancheta de Control e o cercetare prin sondaj, total independentă față de recensământ, care are drept scop evaluarea completitudinii unui recensământ. Expertiza internațională este oferită de către Fondul ONU pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

 

sursa: agora.md

Write a comment

Comments: 0