(VIDEO) Fostul pădurar din s.Filipeni susține că a fost demis din motive politice

sursa foto: jurnal.md

Scandal în raionul Leova. Fostul pădurar din satul Filipeni îl acuză pe şeful Întreprinderii Silvice Iargara, Igor Jugănaru, de faptul că l-a demis din motive politice. Mai exact, Jugănaru, care este preşedintele organizaţiei raionale a Partidului Liberal, s-ar fi răzbunat pe pădurar întrucât fratele acestuia este șeful organizaţiei teritoriale a Partidului Comuniștilor. De partea cealaltă, şeful Întreprinderii Silvice Iargara respinge acuzaţiile şi spune că l-a concediat pe subalternul său pentru că acesta şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu. 

Petru Buragă a fost pădurar timp de 14 ani şi spune că pe parcursul activităţii sale şi-a îndeplinit toate obligaţiile de serviciu. Bărbatul susţine că presiunile din partea şefului Întreprinderii Silvice Iargara, Igor Jugănaru, au început încă în 2011, iar motivul ar fi că pădurarul este fratele preşedintelui organizaţiei teritoriale a Partidului Comuniștilor.

Petru Buragă mai povestește că, acum două săptămâni, când încă nu era demis, a aflat că Igor Jugănaru l-ar fi obligat pe un antreprenor să cumpere tot lemnul care era de vânzare, iar muncitorii care au tăiat copacii mai bine de patru luni urmau să primească lemne din altă localitate.

Acest lucru i-a nemulţimit şi pe muncitori.

În semn de protest, muncitorii i-au blocat de câteva ori accesul în pădure antreprenorului, fiind nevoie și de intervenţia poliţiştilor pentru a potoli spiritele.

Pe de altă parte, Igor Jugănaru spune că l-a concediat pe pădurarul din satul Filipeni pentru că acesta și-ar fi depășit atribuţiile de serviciu.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Leova au iniţiat un dosar penal şi urmează să stabilească toate circumstanţele cazului, iar ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, ne-a declarat că va veni cu o reacție după ce va discuta cu părțile implicate în acest conflict. 

 

sursa: jurnaltv.md

Write a comment

Comments: 0