Inspectoratul de Poliție Leova informează populația despre măsurile de securitate în timpul scăldatului

La 06 iulie 2016, de către angajaţii Secţiei Securitate Publică al Inspectoratului de Poliție Leova au fost organizate şi desfăşurate activități de informare, verificînd în special bazinul acvatic din teritoriul satului Sărata- Nouă, raionul Leova. Copiii cît și părinții au fost atenționați să fie prudenți în timpul scăldatului, să nu lase fără supraveghere copiii. Acestora le-au fost înmînate pliante cu recomandări.
În acest sens Inspectoratul de Poliţie Leova reaminteşte o serie de măsuri menite să prevină aceste evenimente nedorite, după cum urmează:
- frecventarea locurilor special amenajate pentru înot şi scăldat;
- respectarea recomandărilor administratorului locului de agrement şi folosirea echipamentului de protecţie furnizat de acesta;
- evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- nu se vor încerca acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
- nu se vor aventura în apă în stare de ebrietate;
- evitarea scăldatului seara târziu sau în timpul nopţii. În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.
Părinţii nu vor lăsa copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.

 

sursa: facebook.com/IP Leova

Write a comment

Comments: 0