Penitenciarul nr.3 din or.Leova a găzduit Spartachiada Condamnaților

Terenul sportiv al instituţiei de detenţie din Leova a găzduit vineri, 15 iulie 2016, un meci la minifotbal în cadrul competiţiei zonale Sud din cadrul Spartachiadei condamnaţilor, ediţia 2016.

 

Meciul a fost disputat între trei echipe de deţinuţi din custodia Penitenciarelor nr.1-Taraclia, nr.3-Leova şi nr.5-Cahul.

 

Activitatea sportivă a avut drept scop atît dezvoltarea spiritului competitiv, antrenarea capacităţii de practicare a sportului individual şi de echipă, a calităţilor emoţional-volitive, care garantează o reeducare şi reintegrare adecvată în societate a persoanelor private de libertate.

 

Reprizele meciurilor s-au derulat cu multă dispoziţie, fotbaliştii fiind foarte activi pe terenul de fotbal şi luptînd cu multă pasiune pentru orice gol marcat.

 

Astfel, după mai multe ore jucate cu mult elan, echipa de deținuți a Penitenciarului nr.1-Taraclia a obţinut victoria clasîndu-se pe locul I, locul II a fost obţinut de echipa gazdă, iar locul III i-a revenit echipei Penitenciarului nr.5-Cahul.

 

Practicarea unui sport sau a exerciţiilor fizice, se numără printre activităţile preferate de deţinuţi pentru petrecerea timpului liber, mai ales că acesta constituie un mijloc esenţial de menţinere şi fortificare a sănătăţii. 

 

Menţionăm că, echipa învingătoare în cadrul competiţiei zonale Sud din cadrul  Spartachiadei condamnaţilor, ediţia 2016, urmează să se întîlnească într-un meci  final cu echipele învingătoare din zona Nord şi Centru.

 

sursa: penitenciar.gov.md

Write a comment

Comments: 0