(VIDEO) Fostul pădurar din s.Filipeni, acuză conducerea Întreprinderii Silvice Iargara de favorizarea anumitor agenți economici

Disputele în jurul activității Întreprinderii Silvice Iargara continuă.

În cadrul unui interviu, acordat în exclusivitate pentru www.leova.info, la data de 6 iulie, fostul pădurar din s.Filipeni, Petru Buragă, precum și directorul suspendat al Î.S. Iargara, Ana Mișcenco, acuză actuala conducere a întreprinderii de neglijență și protecționism.

Cei doi, au efectuat o vizită în sectorul de tăiere și depozitate a masei lemnoase din Filipeni și invocă anumite încălcări.

Petru Buragă, a menționat că nu toți muncitorii, care au participat la tăiere, au avut posibilitatea să ridice masa lemnoasă pentru care au muncit, cu toate că unii dintre aceștia, se aflau pe terenul respectiv și la momentul filmării reportajului, încărcau o cantitate semnificativă de lemn.

Conform declarațiilor fostului pădurar, unii muncitori au fost achitați în metri steri de lemn, ca și plată pentru munca efectuată, iar alții au procurat lemnul achitînd mijloace bănești.

Împreună cu Ana Mișcenco, cei doi au prezentat sectoare în care au fost afectați puieți de arbori, cel mai probabil, în procesul de tăiere și transportare a lemnului.

O altă încălcare, semnalizată de fosta conducere a Întreprinderii Silvice, ar fi o presupusă favorizare a anumitor agenți economici, care, la indicația actualului director al întreprinderii, Igor Jugănaru, ar fi achiziționat cantitate semnificativă de lemn de pe anumit teritoriu, ceea ce i-a nemulțumit pe unii muncitori care pretindeau la acea masă lemnoasă.

 

Una din întreprinderile care a fost nominalizată de Petru Buragă, este SRL Loredans Prim, care, după spusele sale, ar fi achiziționat de pe sectorul Filipeni ,, 454 de metri steri, apoi 600 metri steri, la Filipeni fiind 889 metri steri în stoc." 

Potrivit site-ului www.date.gov.md, întreprinderea nominalizată, își are adresa juridică în or.Leova și îl are ca și conducător și fondator unic pe Sergiu Răileanu.

Petru Buragă, declară că motivul demiterii sale este unul politic, nu are temei legal și menționează că ar fi primit mustrare de la actualul conducător al întreprinderii pentru că nu ar fi ,,stivat (aranjat)" lemnul în modul cuvenit, aceleași încălcări avîndu-le și actualul pădurar.

Contactat de www.leova.info, directorul Î.S. Iargara, Igor Jugănaru, a calificat ca și nefondate declarațiile fostului pădurar și a asigurat că va veni în scurt timp cu o informație care ar prezenta anumite lacune în activitatea fostului pădurar din Filipeni.

Write a comment

Comments: 0