Podul peste r.Prut, între localitățile Leova-Bumbăta, nu mai reprezintă o prioritate pentru Ministerul Transporturilor ?!

Între Republica Moldova şi România va fi construit un nou pod peste râul Prut. Despre aceasta a anunțat Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, fiind invitat la o emisiune de la postul public „Radio Moldova”.

Ministrul susţine că acesta este cel mai mare proiect în domeniul infrastructurii dintre cele două ţări. Pe noul pod va trece Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgul-Mureş. „Va fi un drum european, cu patru benzi de circulaţie, la care vom avea acces peste doi ani. Distanţa Chişinău-Iaşi se va scurta cu aproape 30 de kilometri. Este importat că lucrările de construcţie vor începe de la noi. Cheltuielile sunt suportate de partea română”, a adăugat Chirinciuc.

 

Un alt proiect constă în reabilitarea podului de peste Prut dintre localităţile Cantemir şi Fălciu. „După reabilitare vom avea un nou punct de trecere a frontierei. Este şi un pod feroviar, dar din cauza problemelor ce ţin de organizarea vamală, cel mai probabil va fi pentru trecere pietonală sau a automobilelor”. Chirinciuc a subliniat faptul că este prevăzută şi reabilitarea căii ferate pe segmentul Chişinău-Ungheni.

 

De remarcat că, Ministrul Transporturilor nu s-a referit la posibilitatea construcției podului peste rîul Prut, pe segmentul Leova-Bumbăta, proiect dezbătut minuțios, în perioada guvernelor anterioare.

 

Tot mai multe surse confirmă intenția guvernelor ambelor țări, Republica Moldova și România, de a construi o anexă, care ar face practicabil pentru automobile, podul feroviar din raionul Cantemir.

Acest pod interconectează localitățile Leca și Fălciu.

 

În luna februarie 2016, primarul Fălciului, Neculai Moraru, i-a cerut premierului român, Dacian Cioloș, fonduri pentru deschiderea podului peste Prut.

 

“Vreau sã-i propun premierului sã gãsim solutii pentru a deschide podul de la Fãlciu, pentru trafic cu biciclete sau moped, în prima fazã. Se vorbeste mult de cooperarea si relatiile frãtesti dintre România si R. Moldova, dar se face prea putin” a menționat primarul, înainte de întâlnirea membrilor Asociatiei comunelor din România cu premierul .

 

Podul Leova-Bumbăta a fost distrus în totalitate în 1944. Reprezentanţii raionului Leova au pus în discuţie reconstrucţia acestuia în 2004, cînd a fost elaborat primul studiu de prefezabilitate.

Potrivit acestuia, lungimea podului ar trebui să fie de 198 metri iar pentru construcția acestuia ar fi necesari aprox. 8 milioane euro.


Write a comment

Comments: 0