Cetățenii români din raion vor putea vota în or.Leova, la alegerile parlamentare din România. AFLĂ CUM !!!

La finele anului 2016, în România, vor avea loc alegeri parlamentare. Astfel, cetățenii români, din țară și din străinătate, își vor putea alege senatorii și deputații care să îi reprezinte.

 

Nu este cunoscută cu precizie cifra locuitorilor raionului Leova, care dețin și cetățenia statului vecin, dar cert este că toți cei, care au dorit să își exercite dreptul de vot, în cadrul scrutinelor electorale din România, au fost nevoiți să se deplaseze fie la Consulatul din Cahul, fie la Chișinău.

 

Excepție au fost alegerile prezidențiale, atunci cînd leovenii au putut vota în or.Leova, secția de votare fiind deschisă în incinta Bibliotecii Raionale "Valeriu Matei".

 

Modificările operate la legislația electorală română, permit cetățenilor din afara țării, să voteze atît prin corespondență cît și la secția de votare înființată la cerere.

 

Astfel, dacă într-o localitate/ grup de localități, minimum 100 de cetățeni români, se vor înscrie în, Registrul Electoral, în acea localitate va fi deschisă o secție de votare.

 

Menționăm că, la secția de votare, înființate la cerere, vor putea să își exercite votul, doar alegătorii care s-au înscris în Registrul Electoral și au fost arondați la acea secție.

 

Respectiv, locuitorii Raionului Leova, care dețin cetățenia României și solicită înființarea în or.Leova a secției de votare, trebuie să facă următoarele:

 

1. SĂ COMPLETAȚI CEREREA DE ÎNSCRIERE ÎN REGISTRUL ELECTORAL PENTRU VOTUL DIN STRĂINĂTATE.

Acest lucru trebuie făcut, pînă la finele lunii august. Modelul cererii poate fi primit gratuit, în or.Leova, str.Constantin Pruteanu 5, în incinta Magazinului Agricol din preajma pieții, la oficiul agenției de turism de pe str.Ștefan cel Mare, lîngă magazinul de flori Lilia sau poate fi descărcat aici.

La completare, este necesar să aveți cu DVS actul de identitate românesc, pentru a indica CNP, precum și buletinul de identitate moldovenesc, care dovedește reședința din Republica Moldova;

 

2. DUPĂ COMPLETARE, SĂ LĂSAȚI ACESTĂ CERERE LA ADRESA INDICATĂ MAI SUS.

Membrii grupului de colectare a cererilor vor expedia cererea DVS la adresa Ambasadei României.

La cerere se anexează copia buletinului de identitate românesc și moldovenesc !!!Write a comment

Comments: 0