(FOTO) Poliția din Leova informează cetățenii! Activități de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului.

Sporirea încrederii între cetățean și polițist constituie un obiectiv cu o conotație primordială și permanentă al poliţiştilor din raionul Leova.

Astfel, la data de 09 august 2016, angajații Secției securitate public, Sectorul de poliție nr.1 Leova au desfășurat noi activități de informare cu cetățenii în baza dispozițiilor IGP, a Ordinului IGP cu privire la aprobarea Planului de acțiuni privind organizarea și desfășurarea Campaniilor sociale ”Fii stăpîn pe siguranța ta”, „Activități de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului”. 

Prin aceste activităţi desfăşurate, angajații de poliție au drept scop de a consolida relaţiile dintre poliţie şi cetăţean și de a avea o comunicare eficientă cu societatea. Informarea corectă și timpurie ne permite de a preveni cazurile de delicvență juvenilă, reducerea cazurilor de violenţă în familie, precum și infracţionalităţii stradale. 

În cadrul discuţiei cetăţenii au fost familiarizaţi cu subiectele referitor la prevenirea atacurilor tîlhăreşti cît şi a jafurilor, precum şi măsurile care necesită de întreprins de fiecare dintre noi pentru a-și proteja locuința, au fost aduse la cunoştinţă regulile de securitate a circulaţiei rutiere, deoarece ”Viața are prioritate”, de a fi mai prudenţi şi să respecte regulile de securitate în timpul scăldatului. O atenție sporită de a fi asupra minorilor, de a nu fi lăsați fără supraveghere.

Pentru ca cetățeanul să se simtă în siguranță, pentru sporirea încrederii în poliție,angajații SSP vor continua acțiunile de promovare a rolului activ al comunităţii în asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

 

sursa: facebook.com/IP Leova


Write a comment

Comments: 0