Școlile din Raionul Leova vor putea elabora orarul școlar în baza unui soft licențiat

În perioada 15 august – 13 septembrie curent 150 de cadre manageriale de la instituții de învățământ general din 15 raioane ale republicii, printre care și Leova, beneficiază de instruiri privind utilizarea unui soft de generare a orarului școlar.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, softul este oferit gratuit și va fi implementat cu titlu de proiect-pilot pe parcursul anului școlar 2016-2017, iar ulterior va fi preluat la nivel național.

Programul soft a fost dezvoltat de către o echipă de voluntari ai Corpului Păcii, Brent și Deeporn Beardsley, fiind realizat în exclusivitate pentru sistemul de învățământ din Republica Moldova, cu scopul de a eficientiza procesul de elaborare a orarului școlar. Programul reprezintă o bază de date ce conține informații despre disciplină, profesor, clasă și sală de lecții. De asemenea, oferă posibilitatea salvării versiunii finale a orarului în computerul personal și imprimării pe suport de hârtie.

Potrivit viceministrului Elena Cernei, cele 150 de instituții de învățământ general vor beneficia și de asistență tehnică din partea Ministerului Educației, pe parcursul unui an, pentru a utiliza cu succes softul. ”Elaborarea tradițională a orarului școlar este un lucru destul de solicitant, deoarece include mai multe elemente importante de care trebuie să se țină cont – numărul de discipline predate la o anumită clasă, numărul total de ore pe care le are cadrul didactic, sălile disponibile etc. Programul va permite simplificarea procesului de planificare a lecțiilor și eficientizarea organizării didactice. Pentru anul de studii 2017-2018 preconizăm să extindem proiectul la nivel național”, a spus Elena Cernei.

Proiectul-pilot este realizat de Ministerul Educație în colaborare cu USAID/CEED, Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova și voluntari ai Corpului Păcii.

În raioanele Basarabeasca, Leova și Călărași instruirile au avut deja loc.

 

sursa: oficial.mdWrite a comment

Comments: 1
  • #1

    Ladawn Diep (Tuesday, 31 January 2017 23:38)


    This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!