10 copii din familii defavorizate din jud.Vaslui au avut parte de o vacanță la tabăra din s.Sărata Nouă

Zece copii proveniţi din familii defavorizate din Laza, Lipovăţ şi Tătărăni au petrecut zece zile într-o tabără gratuită din localitatea Sărata Nouă.

Colaborarea dintre Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui şi Consiliul Raional (CR) Leova vine acum şi în sprijinul copiilor defavorizaţi. Astfel, în cadrul Acordului de Cooperare încheiat în 2004, în semn de recunoştinţă pentru multitudinea de proiecte de care a beneficiat graţie CJ Vaslui, CR Leova a oferit gratuit zece locuri pentru copii cu vârste între 12-16 ani, împreună cu un însoţitor, în “Tabăra de Odihnă şi Întremare a Sănătăţii Copiilor din Sărata Nouă”, în perioada 1-11 august.

Cei zece copii au fost selectaţi de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui din familii defavorizate din mediul rural: şase din comuna Tătărăni, doi din Laza şi doi din Lipovăţ.

În tabără, copiii au fost implicaţi în competiţii sportive, activităţi recreative – muzică, dans, teatru, ateliere de pictură, şi au vizitat Chişinăul, capitala R. Moldova.

“Oamenii de aici, prin talentul, creativitatea, profesionalismul, entuziasmul şi flexibilitatea lor, au reuşit să facă o vacanţă de vis pentru aceşti copii. Avem prieteni noi, pe care cu siguranţă nu-i vom uita şi pe care sperăm să mai avem ocazia să-i întâlnim. Mulţumim CR Leova pentru oportunitate, şefului Direcţiei de Învăţământ Leova, Alexandru Gospodinov, doamnelor director Ecaterina Jantîc şi Tatiana Hîţu, precum şi tuturor celor care prin atenţia şi grija lor ne-au făcut să ne simţim ca acasă”, a declarat Patricia Benghea, cea care a însoţit grupul de copii.

Eleva Chirica Andreea, din satul Rîşniţa, comuna Laza, a menţionat: “Am venit pentru prima oară în Tabăra Neptun din satul Sărata Nouă şi sper că voi mai veni aici. Am descoperit gazde primitoare, care fac totul pentru ca oaspeţii lor, copii şi adulţi, să se simtă bine. Este o echipă de suflet, care face pe oricine-i trece pragul să se simtă ca un STAR (numele detaşamentului nostru). Ne-au surprins cu activităţi recreative, instructive, interesante şi amuzante deopotrivă, bazate pe valenţele educative ale jocului şi foarte apreciate de noi. Este un loc superb, nu numai prin peisajul exterior, ci şi prin starea interioară care o creează. Ne bucurăm că ne-am cunoscut şi vă mulţumim pentru ceea ce ne-aţi oferit! Toată admiraţia pentru familia din Tabăra Neptun!”.

 

sursa: obiectivvaslui.roWrite a comment

Comments: 0