Din penitenciar la serviciu. IATĂ CE OFERTĂ AU PRIMIT DEȚINUȚII DE LA PENITENCIARUL DIN LEOVA !

Un grup de deţinuţi din custodia Penitenciarului nr.3-Leova au beneficiat la data de 24 august 2016, de o oră informativă cu genericul „Asistenţa şi serviciile de informare ale Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă”.

Seminarul a fost destinat deţinuţilor care se pregătesc pentru eliberare fiind moderat de reprezentanţi ai Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din oraşul Leova.                  

În cadrul orei informative au fost discutate subiecte precum: situaţia de pe piaţa muncii, posibilitatea beneficierii de cursuri de calificare, recalificare sau perfecţionare, alocaţiile de integrare sau reintegrare profesioală dar şi antrenarea la lucrări publice remunerate.

Astfel de şedinţe au ca scop pregătirea deţinuţilor care se eliberează din detenţie pentru viaţa de la libertate, în vederea informării acestora referitor la serviciile prestate de instituţiile care oferă susţinere în soluţionarea problemelor sociale.

DIP menționează că, toate instituţiile de detenţie din ţară colaborează cu Agenţiile Teritoriale de Ocupare a Forţei de Muncă care participă activ în cadrul programului de pregătire pentru eliberare a deţinuţilor.

 

sursa: provincial.mdWrite a comment

Comments: 0