(FOTO) Deținuții Penitenciarului nr.3-Leova și-au măsurat forțele la armwrestling

Sîmbătă, 10 septembrie 2016, în Penitenciarele nr.3-Leova, nr.5-Cahul şi nr.13-Chișinău au continuat competiţiile în cadrul Campionatului la armwrestling, desfășurat pentru prima dată în cadrul sistemului penitenciar cu suportul Misiunii Norvegiene de Experţi pentru promovarea Supremaţiei legii în Republica Moldova şi a Federaţiei Sportive Naţionale de Armwresling.

 

Pe parcursul competiţiilor, arbitrajul a fost monitorizat de o echipă de arbitri profesionişti: Mihail Grumeza, Ghenadie Ababii şi campionul european Daniel Procopciuc, care a prezentat deținuților un master class.

 

Întrecerile sportive s-au desfăşurat prin sistemul dublei eliminări, la care au participat mai mulţi deţinuţi divizaţi pe două categorii de greutate - 80 kg şi 80+ kg care s-au confruntat la probele tradiţionale ale unei astfel de competiţii, şi anume: braţul drept, mîna stîngă.

 

Deţinuţii clasaţi pe locurile I şi II vor concura în finala campionatului interpenitenciar la armwrestling.

 

Amintim că, scopul activităţilor sportive desfăşurate în instituţiile de detenţie din ţară îl constituie, dezvoltarea spiritului de echipă şi promovarea unui mod sănătos de viaţă în rîndul persoanelor private de libertate.

 

Campionatul la armwrestling se va desfăşura în perioada 3 septembrie-15 octombrie 2016 în mai multe instituţii penitenciare din ţară, iar la 22 octombrie 2016, deţinuţii învingători se vor întruni într-o competiție finală.

 

sursa: penitenciar.gov.mdWrite a comment

Comments: 0