/VIDEO/ Locuințele sociale din orașul Leova vor fi date în folosință mai devreme decât era preconizat

Locuințele sociale din orașul Leova vor fi date în folosință în vara anului viitor, cu jumătate de an mai devreme decât era preconizat. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Construcțiilor, Vasile Bîtca, după ce a inspectat șantierul.

Până acum lucrările au fost realizate în proporție de 70 la sută. Au fost ridicate trei blocuri de locuit, a fost construit acoperișul și sunt efectuate lucrări de finisare interioară.

Cele 92 de familii vor păși pragul noilor locuințe în luna iulie 2017.

"Conform contractului cu agentul economic este stabilit un termen ca acest obiect să fie finisat în luna decembrie 2017, însă în discuții cu domnul director se preconizează ca aceste lucrări să fie finisate în luna iulie, anul viitor", a spus ministrul Construcţiilor, Vasile Bîtca. 

Vestea i-a bucurat pe tinerii specialiști. Printre ei se numără și Ana Grama, care este ortoped-traumatolog la Spitalul Raional din Leova.

"Locuința socială pentrui orice familie tânără contează foarte mult, deoarece este un început către ceva. Am dori să fie un apartament. Un loc stabil", a spus medicul Ana Grama. 

"Eu am citit regulamentul. Cunosc toți pașii și voi fi cred că una dintre cele care voi depune cerere pentru a avea parte de acest apartament social", a spus profesoara Lilia Poclit. 

Valoarea proiectului este de 3,4 milioane de euro, iar 35 la sută reprezintă contribuția autorităților locale. Statul a reușit să economisească datorită faptului că în zonă exista un edificiu ridicat acum câțiva ani.

"Chiar era o necesitate pentru a-l pune în valoare acest edificiu pentru că era o fundație și un bloc construit pentru alte necesități la acel timp, dar acum o problemă stringentă a devenit construcția caselor de locuit, ceea ce tinerii specialiști, unele categorii de populație nu-și pot permite", a declarat președintele raionului Leova, Ion Gudumac. 

De locuințe sociale vor beneficia familiile numeroase, cele tinere sau care au la întreținere copii cu dizabilități.

La fel, apartamentele vor fi disponibile și pentru tinerii specialiști din domeniul medicinei sau asistenței sociale. Aceștia vor trebui să achite o contribuție, valoarea căreia va fi stabilită mai târziu.

Persoanele interesate vor putea să depună dosarele din luna noiembrie, iar o comisie specială le va selecta pe cele eligibile.

sursa: publika.mdWrite a comment

Comments: 0