/VIDEO/ Dezbateri la Leova: Cetăţenii propun reformarea universităţilor din ţară

Calitatea studiilor universitare din ţară lasă de dorit, iar numărul instituţiilor de învăţământ superior trebuie redus. Solicitarea vine din partea profesorilor şi funcţionarilor din raionul Leova, care au avut o întâlnire cu ministrul Tineretului, Victor Zubcu, şi cel al Justiţiei, Vladimir Cebotari.

Localnicii susţin că universităţile ar trebui să pregătească specialişti în funcţie de necesităţile economiei. 

 

"Noi, sistemul nostru universitar l-am devalorizat. La 3,5 milioane de oameni avem 34 de instutuții de învățămînt superior. Noi am extins o rețea universitară și ne-am dat seama că noi nu avem capacitatea s-o întreținem calitativ. În acest an am făcut de patru concurs pentru anumite funcţii vacante şi nu pot să-mi selectez personal", a declarat Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu. 

 

În cadrul întâlnirii cu localnicii din satul Tochile-Răducani, demnitarul a vorbit şi despre dezvoltarea proiectelor care să-i ţină pe tineri în sate.

La finalul vizitei, ministrul Tineretului şi cel al Justiţiei au vizitat vinăria din satul Tomai, raionul Leova, acolo unde s-au interesat despre procesul de producere a vinului. Ei au mai avut o întâlnire cu angajaţii întreprinderii.

 

sursa: publika.mdWrite a comment

Comments: 0