/SONDAJ/ Maia Sandu este favoritul leovenilor în campania prezidențială din 2016

Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru fotoliul de Președinte al țării, se află în topul preferinței locuitorilor din raionul Leova, care o consideră cea mai potrivită candidatură pentru această funcție.

Cel puțin asta reiese din datele unui sondaj online, plasat pe portalul www.leova.info, la data de 14 septembrie.

Potrivit rezultatelor acestuia, la întrebarea: Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, din numărul total de 537 participanți, cei mai mulți au optat pentru candidatul PAS, Maia Sandu, care a acumulat 225 voturi, ce constituie 49,1%.

Al doilea în topul opțiunilor de vot al leovenilor, este candidatul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a fost votat de 97 respondenți, ce ar constitui 18,06%.

Acesta este urmat de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, care cu toate că a declarat retragerea sa din cursa pentru prezidențiale, a fost votat de 72 cetățeni, adică de 13,41% din participanții la sondaj.

Un alt candidat care s-a retras din cursă este lidera Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Nastase, care a obținut votul a 46 respondenți sau 8,57%.

Acesta este urmat de Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru, cu 24 voturi, Oleg Brega cu 12, Iurie Leancă cu 9 voturi și alți candidați care au acumulat mai puțin de 1%.

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 14 septembrie-27 octombrie 2016, în rîndul celor peste 4500 cititori ai portalului de știri www.leova.info.

Programul a distribuit sondajul în cadrul grupului cetățenilor care au menționat locul nașterii sau activității în Raionul Leova și nu a permis votul dublu.

 Write a comment

Comments: 0