/VIDEO/ O bătrînă din Raionul Leova explică de ce l-a votat pe Dodon

Votul pentru Igor Dodon are și o explicație. În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 7, o bătrână din raionul Leova spune că i-a fost frică de sosirea celor 30 000 refugiați dacă Maia Sandu va câștiga Alegerile Prezidențiale din turul II.

„Basmul” refugiaților a prins contur precum că dacă Maia Sandu va învinge alegerile, aceasta va accepta în Moldova 30.000 de refugiați din Siria. Informația falsă s-a răspândit repede și a trezit reacții contradictorii printre moldoveni. 

„De ce fără acordul poporului, Maia Sandu a decis să aducă 30 000 refugiați? Noi singuri nu avem ce să mâncăm. Această informație a fost difuzată la TV dar și în ziarele lui Dodon”, susține o locuitoare a satului Cneazevca, raionului Leova, Tatiana Grigorievna, fiind îndreptățită și confirmându-i afirmațiile o muncitoare a unui magazin.

De asemenea, faptul că Maia Sandu nu are familie tot a trezit dubii în rândul cetățenilor raionului vizat. Este o problemă că liderul PAS, nu are soț și copii. Deși, locuitorii spun că aceasta nu este problema lor.

Amintim că, această informație a fost dezmințită:

„Pentru toți cei interesați: aceasta este o tentativă evidentă de dezinformare. Președintele Uniunii Creștin-Democrate a Germaniei, doamna Angela Merkel, s-a întâlnit cu candidatul la funcția de președinte al RM, doamna Maia Sandu, în timpul summitului Partidului Popular European pe 20 octombrie, la Maastricht, Olanda. În timpul acestei scurte întâlniri, cancelarul Merkel și-a exprimat susținerea față de Sandu în alegeri. Cu toate acestea, problema refugiaților nu a fost abordată la această scurtă interacțiune”, a răspuns pentru Agora, Bertil Wenger.

 

sursa: agora.mdWrite a comment

Comments: 0