/FOTO/ Poliția din Leova contracarează cazurile de comercializare a alcoolului și tutunului către minori

Pe parcursul zilei de 10 decembrie 2016, în scopul asigurării protecției persoanelor contra expunerii la fumul de tutun, intensificării activităților de constatare și documentare a cazurilor de comercializare către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice, de către angajații secției securitate publică din cadrul subdiviziunii Inspectoratului de Poliţie Leova, în satul Tomai raionul Leova, au fost desfăşurate activităţi de informare şi sensibilizare a agenţilor economici cît şi a vînzătorilor, despre neadmiterea comercializării către minori a produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice, precum şi sancţiunile prevăzute conform legislaţiei pentru săvîrşirea acestor contravenţii, fiind repartizate pliante informaționale.

Legea nr. 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului interzice comercializarea produselor din tutun şi a produselor conexe persoanelor cu vîrsta de pînă la 18 ani, iar pentru a se asigura că persoana care cumpără produse din tutun şi produse conexe a atins vîrsta de 18 ani, vînzătorii sunt obligaţi să solicite de la cumpărător prezentarea actului de identitate sau a unui alt act oficial cu fotografia persoanei, care să ateste vîrsta acesteia.

În cazul în care cumpărătorul refuză să prezinte actul de identitate, vînzătorul nu are dreptul să-i vîndă produse din tutun şi produse conexe (art. 25 alin. 1, 4 al Legii).

 

sursa: facebook.com/IP LeovaWrite a comment

Comments: 0