/ȘOCANT/ Și în instituțiile de învățămînt din raionul Leova au fost depistate produse alimentare necalitative

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a desfăşurat controale la un șir de instituţii de învăţămînt şi a retras din cadrul acestora produse necalitative.

Surse din cadrul ANSA au relatat că în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie au fost verificate 1713 blocuri alimentare, dintre care 740 la grădiniţe şi 973 la şcoli. Totodată, au fost verificate 19 depozite ale agenţilor economici care livrează produse alimentare instituţiilor educaţionale. Cele mai multe produse cu termenul expirat au fost depistate în Leova şi Hînceşti. Astfel, au fost ridicate 10 kg de crupe de grîu şi fasole, 25 kg de produse lactate, 8 kg de amestec de grăsimi, a cărui utilizare este interzisă în instituţiile preşcolare.

La Nisporeni au fost retrase 22 kg carne de pui, din cauză că nu a fost respectată procedura de congelare-decongelare. De asemenea, au fost depistate produse fără certificate de calitate. În majoritatea instituţiilor de învăţămînt starea tehnică a spaţiilor de producere şi depozitare a produselor alimentare necesită reparaţie, pardoseala, pereţii şi tavanele sînt fisurate, nu sînt lavabile şi nu pot fi dezinfectate corespunzător.

 

sursa: infotag.mdWrite a comment

Comments: 0