/VIDEO/ Primarul comunei Baiuș este acuzată de conflict de interese și delapidări de fonduri. IATĂ CE ÎNVINUIRI ÎI ADUC CONSILIERII !

În cadrul ședinței consiliului local al com.Baiuș, mai mulți consilieri locali dar și un consilier raional, au acuzat primarul comunei, Tatiana Panfili, aleasă pe lista Partidului Democrat din Moldova, de folosirea banilor publici, în alte scopuri decît cele prevăzute în bugetul local.

Potrivit consilierilor locali, dna Panfili ar fi folosit automobilul primăriei în scopuri personale iar suma cheltuită pe carburanți ar fi una excesivă, depășind 5 000 lei pe perioada unui an.

Deasemeni, consilierul local Victor Cernenchi, care a și prezidat ședința consiliului local, a acuzat aleasa că aceasta ar fi procurat becuri care nu sunt destinate iluminării stradale și pot fi folosite doar în încăperi.

La ședință au asistat consilierii raionali Gheorghe Focșa, Andrei Șestacovschi, dar și reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu, Gherasim Prițcan, care s-au expus diferit pe subiectul discutat de consilieri.

Consilierul raional Andrei Șestacovschi a menționat că în primărie trebuie să existe un registru în care să fie dusă o evidență strictă a bunurilor procurate iar consilierul Gheorghe Focșa a constatat că neînțelegerile între primar și consilieri, vor afecta negativ starea lucrurilor în comunitate.

Șeful adjunct al Oficiului Teritorial Hîncești, Gherasim Prițcan, a intervenit de cîteva ori cu observații ce vizau desfășurarea ședinței, fără a fi solicitat de președintele ședinței, fapt interzis de lege.

 

În replică, primarul localității, Tatiana Panfili, a declarat că consilierii locali nu au atribuția de a efectua revizie în primărie și că va ataca învinuirile aduse în instanța de judecată.

Tatiana Panfili, primarul comunei Baiuș

/sursa foto: facebook.com/Write a comment

Comments: 0