/FOTO/ O instituție de învățămînt din Leova sporește eficiența energetică a clădirii în care este amplasată. IATĂ CE MĂSURI ÎNTREPRINDE !

Specialiștii Secției elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Sud, împreună cu consultanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au întreprins o vizită de lucru la liceul teoretic "Constantin Spătaru" din orașul Leova, în contextul inițierii auditului energetic la obiectul nominalizat.

În cadrul vizitei de lucru, angajații ADR Sud, de comun acord cu consultanții GIZ, cu managerul instituției nominalizate, Dorin Marin  și reprezentanții companiei contractate pentru efectuarea lucrărilor de audit energetic, s-au deplasat la fața locului și au efectuat o evaluare tehnică a clădiriii liceului.

Au fost făcute unele măsurări, s-au colectat datele necesare demarării procesului de desfășurare a auditului energetic.

Ca rezulat  al auditului, vor fi identificate măsurile de investiție necesare întreprinderii acțiunilor de eficiența energetică a instituției nominalizate. După care vor fi elaborate proiectele tehnice și caietele de sarcini pentru implementarea nemijlocită a măsurilor de eficiența energetică a clădirii.

Măsurile respective se impun în contextul prerogativei UE și a necesității de a economisi și a reduce consumul de energie, inclusiv de a îmbunătăți condițiile de activitate ale elevilor care învață în liceele respective din Regiunea Sud, precum și condițiile de muncă ale profesorilor care își desfășoară activitatea în această instituție de învățământ. 

Eficiența energetică a clădirilor publice face parte din măsurile proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale ale Republicii Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu ADR Sud, cu suportul financiar oferit de Guvernul Germaniei.

Proiectul vine să ofere cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud sisteme de energie mai eficiente din punct de vedere energetic.

 

sursa: adrsud.mdWrite a comment

Comments: 0