Cutremur puternic resimțit azi noaptea la Leova. IATĂ CARE A FOST MAGNITUDINEA ACESTUIA !

Un cutremur moderat, cu magnitudinea de 5,5-5,8 grade pe scara Richter, s-a produs în noaptea spre 28 decembrie, în jurul orei 1.20, în regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimțit în Muntenia, Moldova și sudul Transilvaniei, transmite portalul Cutremur.net.

Ulterior, Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 5,2 pe Richter, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului, citat de RADOR. 

Şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a produs la adâncimea de 83 de kilometri. La Chișinău intensitatea a fost de circa 4 grade. În partea de nord a țării cutremurul practic nu s-a simțit.

Liliana Pușcașu, ofițer de presă la Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a declarat că serviciile operative nu au raportat distrugeri sau situații de urgență în urma cutremurului.

Ultimul seism cu intensitate moderată și magnitudinea de 5,8 pe scara Richter s-a produs în regiunea Vrancea în noaptea spre 24 septembrie. Cutremurul a fost resimţit şi în Republica Moldova, mai intens în sudul țării.

Potrivit specialiștilor, pericol pentru viață pentru zona în care ne aflăm ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs la o adâncime de 60-200 de kilometri.

 

sursa: http://www.evzmd.md/Write a comment

Comments: 0