/VIDEO&FOTO/ De la elevă al școlii de muzică din or.Leova a ajuns una din cele mai celebre violoniste din Dubai! VEZI DESPRE CINE ESTE VORBA !

Raionul Leova își merită pe deplin statutul unui făuritor de talente. Băștinașii noștri au devenit maeștri emeriți și specialiști consacrați în toate colțurile lumii.Și acest lucru este valabil și pentru protagonista noastră, Pasha Cazan.

S-a născut în anul 1983 în familia Lidiei și Anatol Cazan.

Dragostea pentru muzică i-a fost cultivată de către mamă, care la acea etapă era deja cunoscută ca un master în predarea vioarei.

La 8 ani, Pasha a obținut premiul III la un concurs național de violoniști, depășind alți concursanți mai maturi și de o calificare mai înaltă.

Dar tînăra din Leova nu s-a oprit aici. Pe lîngă vioară, ea a început să studieze pianul ca al doilea instrument și deja la vîrsta de 15 ani a început să o înlocuiască pe mama sa și alți profesori, la unele lecții de la școala de muzică.

După au urmat ani intensivi de studii la Conservator, acolo unde Pasha se ascundea în mijlocul nopții, într-o încăpere semi-întunecată, închizînd ochii și imaginîndu-și o sală plină de spectatori.

Cînta continuu pînă nu descoperea adevăratul sunet al viorii...

Pasha savura fiecare minut de studiu și își construia treptat personalitatea de violonistă.

Astfel, doi ani mai tîrziu, ea a obținut premiul I în cadrul concursului "Ștefan Neaga" iar ulterior și gradul de dirijor de orchestră.

Din 1999 Pasha a pornit cu orchestra într-un șir de turnee prin Europa și a cîntat în prestigioase case de operă, precum cele din Italia, Spania, România, Slovacia și altele.

Patru ani mai tîrziu ea a obținut diploma de licență al Academiei de Muzică, Teatru și Arte din Chișinău.

În 2003, Pasha s-a alăturat faimosului grup de muzică Nikorasong, acolo unde a și fost pînă în 2006.

După ce a primit oferte să se alăture unor prestigioase orchestre din Europa, Pasha a simțit că a venit momentul pentru un pas serios. Simțea o mare conexiune cu lumea arabă și în 2007 decide să se mute în Dubai și să descopere întreaga lume a noilor posibilități.

Pe parcursul primilor cîțiva ani în Dubai, Pasha lucra asupra propriului stil, care devenise mai feminin, romantic, inteligent, pasional și cu anumite influențe orientale.

În 2009 ea decide să i-a în mîini vioara electrică și să se mute din lumea sunetului clasic în cea a sunetului nou și modern.

De atunci, Pasha e invitată să evolueze la cele mai selecte evenimente, astfel căpătînd o popularitate pe piața locală și regională.

În 2013, violonista începe lucrul asupra primului său album solo, cu producătorul Stoyan Stoyanov, album care apare la sfîrșitul anului 2014.

Lansarea a fost dirijată de Kamal Musallam pentru KMAC-K&G.

 

sursa: facebook.compashacazan.comWrite a comment

Comments: 1
  • #1

    Петр товба (Sunday, 08 January 2017 03:45)

    Браво, если так играют Леовчане ,я горжусь тем ,что я Леовчанин......