Fost candidat la funcția de primar al orașului cheamă leovenii la mobilizare: "E TIMPUL SĂ FACEM ORDINE ÎN ORAȘUL NOSTRU"

Un fost candidat la funcția de primar al orașului Leova vine cu o declarație cu privire la starea lucrurilor din centrul raional.

Este vorba despre Alexandru Bujorean, care, fiind canditat la funcția de primar al orașului Leova, în vara anului 2015, a fost votat de 19,38% din locuitori, fiind devansat de Eugen Buraga, care a acumulat 25,64% și Vitalie Gargaun, cu un scor de 30,62%.În rezultatul turului II al alegerilor, cel din urmă a fost ales în funcția de primar al urbei.Alți 5 candidați au acumulat mai puțin de 10 % din voturile alegătorilor.

Bujorean vine cu un mesaj către orășeni, pe care îl găsiți mai jos:

Stimați locuitori ai orașului Leova!

 

După 10 ani de activitate publică am decis să iau o pauză și să dedic tot timpul meu liber celor pe care i-am pus permanent în spatele intereselor raionului Leova.

Este vorba despre familia mea.Pe 8 ianuarie am devenit tată și privind în ochii fiului meu, involuntar priveam peste geam...Mă gîndeam la viitorul lui și al miilor de copii născuți în sărmana noastră țară...

Asta m-a adus la o retrospectivă a acțiunilor mele pe care cred că ar fi oportun să Vi le dezvălui Dvs.

 

M-am comformat rezultatelor alegerilor locale din 2015 și împreună cu cei 6 consilieri orășenești aleși din echipa mea, am investit încredere deplină în primarul orașului nostru, Vitalie Gărgăun.

Pentru o perioadă de timp, m-am detașat de activitatea publică, considerînd că implicarea mea directă în treburile orașului va fi calificată de dl primar și de cetățeni ca și o modalitate de a pune obstacole și de a îmi impune anumite păreri, care nu ar fi fost reprezentate prin votul orășenilor.

La o anumită etapă, comunicam cu dl primar și chiar mă simțeam reprezentat, ca și tînăr de domnia sa.

Am considerat, la acea etapă, că orice opinie exprimată, inclusiv colegilor mei consilieri, ar putea reprezenta o imixtiune în activitatea Primăriei și am oferit aleșilor locali un areal decizional deschis, fără a le solicita sau impune o anumită părere.

Țin să menționez că sunt mîndru că am așa colegi și o dovadă a faptului că am respectat libertatea de decizie a acestora, s-a manifestat și prin faptul că am refuzat anumite propuneri de a-mi înainta candidatura la funcția de Vice-primar, iar în rezultat, inclusiv prin votul consilierilor PLDM, în această funcție a fost investit dl Sergiu Mahu, cărui îi doresc mult succes și putere în munca deloc ușoară de administrare a urbei.

Am fost indulgent și înțelegător. Am stat în umbră mai bine de un și jumătate și nu am reacționat negativ la demiterea mea politică din funcția de Reprezentant al Guvernului în luna aprilie 2016.

De fapt m-am simțit onorat... Puțini au șansa să fie demiși ziua prin ordinul unui Prim-ministru care a fost numit noaptea.

Nu am regretat faptul că deja pentru a doua oară am depus mandatul de consilier local și raional.

La 28 ani am plecat la o scurtă pensie...Probabil bine meritată, în contextul în care am investit suflet, răbdare dar și calcul ca cel puțin raionul să fie guvernat chibzuit.

Și pretind a spune că mi-a reușit...

Astăzi în fruntea raionului este, probabil cel mai bun Președinte care putea fi, dl Ion Gudumac.

Fiind mai impulsiv de fire, am învățat de la dlui ce e răbdarea și chibzuința.

Dar răbdarea și indulgența are și ea margini...

Merg pe străzile noastre și văd exact ceea ce a fost și pînă la alegeri: gunoi, cîini vagabonzi, drumuri deterioarate...

Ieși afară și auzi cum tinerii se plîng de lipsă de perspectivă. Intri la cineva în ospeție și auzi cum oamenii se întreabă de ce trăim pe malul Prutului și plătim așa tarif ridicat la apă?

Și acestea sunt puținele din problemele cu care se confruntă micul nostru orășel.

Am tăcut mult timp...Dar am decis să vorbesc acum.Nu pentru că aș avea nevoie de vre-o funcție.

Funcția mea astăzi este să încerc să încălzesc orășenii cu ceva mai ieftin decît gazele, lemnul și cărbunele. Și probabil prin asta, pentru prima dată am devenit și eu util orașului, dar mai ales bătrînilor cu care mă întîlnesc în iarna aceasta foarte des.

În concluzie, vreau să vă spun că întodeauna am iubit orașul Leova mai mult decît m-a iubit el.

Sper să înțelegeți corect aceste rînduri și următorul meu mesaj:

NU O SĂ MAI TOLEREZEZ INACȚIUNILE ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE!

NU MAI AM DE GÎND SĂ COPARTICIP LA INVESTIREA ÎN FUNCȚIE A UNOR OPORTUNIȘTI CARE NU DORESC SĂ NE FACĂ VIAȚA MAI BUNĂ DOAR PENTRU CĂ AU PRIVILEGII, SALARII SAU PENSII!

 

ȘTIU PROBLEMELE ORAȘULUI ȘI VREAU SĂ LE SOLUȚIONEZ!

 

CERCURILE DE INFLUENȚĂ DIN LEOVA MI-AU DAT DE ÎNȚELES CĂ FĂRĂ EI NU O SĂ POT SCHIMBA NIMIC ÎN ORAȘ ȘI CUM AU DICTAT EI MAI BINE DE DOUZĂZECI DE ANI, AȘA VA TRĂI LEOVA!

 

NU AM NEVOIE DE EI! AM NEVOIE DE SUPORTUL ORĂȘENILOR!

 

În acest sens, vă chem la o mobilizare totală și la formarea unei mișcări non-politice "PENTRU LEOVA".

 

În perioada imediat următoare, împreună cu persoane care iubesc acest oraș nu mai puțin ca mine, vom veni cu un șir de informații, mai mult sau mai puțin cunoscute despre activitatea administrației publice locale și vom cere răspunsuri.

 

Mă adresez către dl primar al orașului, Vitalie Gărgăun.

 

Stimate dle Primar,

 

Luna de miere între Dvs și orașul nostru s-a sfîrșit!

 

Perioada de acomodare s-a finisat și e timpul să arătați rezultate, mai ales că sunteți membru al Partidului Democrat, care astăzi se află la guvernare.

 

Prezentați rezultate, iar acolo unde nu reușiți, convocați Adunarea Generală a orașului și consultați orășenii.

 

Să nu credeți că un raport cu un volum de foaie A4 justifică activitatea instituției pe care o reprezentați.

 

Sper să conștientizați că respectul pe care Vi-l port eu personal și orășenii, nu vă vor scuti de responsabilitatea pe care V-ați asumat-o în momentul în care ați candidat.

 

Stimați orășeni!

 

Din acest moment mă declar absolut disponibil pentru găsirea soluțiilor la problemele cu care se confruntă Leova. Am rămas foarte puțini și nu ne mai putem permite luxul emoțiilor și așteptărilor.

 

Vă rog să Vă implicați în măsura timpului și posbilităților de care dispuneți și să mă contactați la numărul de telefon 68131148, la adresa de e-mail abujorean@gmail.com sau pe pagina de facebook Alexandru Bujorean.

 

Aștept părerile Dvs, propunerile și în general, toate gîndurile bune.

 

Iar eu la rîndul meu, vă promit, că o să le fac auzite !

 

Cu dragoste pentru Leova,

 

Alexandru Bujorean

 

 Write a comment

Comments: 0