/FOTO/ Șeful unui depozit, acuzat că și-a construit casa din materiale furate, afirmă că a cîștigat banii dintr-o AFACERE ÎN LEOVA. IATĂ DESPRE CINE E VORBA!

Un funcționar din cadrul unei întreprinderi municipale din or.Chișinău declară că este deținătorul unei afaceri prospere în raionul Leova.

Șeful depozitului EXDRUPO, Dumitru Rața, a scăpat de urmărirea penală și s-a restabilit în funcția pe care a deținut-o până a fi acuzat că și-a construit casa și drum cu materiale de construcție și angajați de la întreprinderea municipală.

Întreprinderea municipală Regia EXDRUPO asigură efectuarea lucrărilor în domeniul construcţiei, reparaţiei şi exploatării infrastructurii drumurilor şi podurilor din raza mun.Chișinău.

Imaginea amplasării în teritoriu a casei lui Dumitru Rața fixată din spațiu, amplasată pe stradela Tineretului în or. Durlești

Dumitru Rața a fost acuzat în vara lui 2013 că și-ar fi construit drum de acces spre casa pe care și-a ridicat-o într-un cartier de elită din Durlești, suburbie a capitalei, folosind utilajul și materialele firmei. Potrivit unor calcule, construcția unui astfel de drum ar fi costat aproximativ un milion de lei. Poliția a investigat cazul, bănuind că acțiunile bărbatului ar fi fost acoperite de conducerea instituției și a cerut autorităților municipale să deschidă o anchetă de serviciu, dosarul fiind clasat în martie 2014.

Contactat atunci de portalul Moldova Curată, Dumitru Rață le-a explicat că deține facturi pentru toate lucrările de construcție a drumului care duce spre casa lui. „Am construit drumul acesta timp de șase ani. Am pus mână de la mână mai mulți vecini și am cumpărat asfalt și pietriș".

Întrebat din ce bani și-a construit casa din Durlești, Rață a comunicat că are o afacere în domeniul agriculturii. „Nimeni nu a venit să mă întrebe de bani, dar eu am o gospodărie țărănească în Leova. Am 49 de ha de pământ pe care le cultiv. Casa mi-am construit-o timp de șase ani", spune el.

 

sursa: deschide.mdWrite a comment

Comments: 0