Teatrul din or.Cahul va desfășura spectacole pentru copii în două localități din raionul Leova. IATĂ UNDE ȘI CÎND VOR AVEA LOC!

În perioada 30 ianuarie -  3 februarie 2017, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, va desfășura cea de-a doua ediție a proiectului „Caravana limbii române în Sudul Basarabiei”. Programul cuprinde un turneu al Teatrului Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul cu spectacolele de teatru pentru copii „Nunta lui Tândală”, „Un suflet pentru o păpușă” și „Cartierul Latin”.

Caravana va ajunge în școlile din următoarele localități aflate în sudul Republicii Moldova: Sărata Nouă și Cazangic din raionul Leova, Taraclia, Aluatu din raionul Taraclia, Haragîș și Lărguța din raionul Cantemir, Pelinei și Ursoaia din raionul Cahul, Cimișlia, Hîrtop, raionul Cimișlia. 

Teatrul pentru copii este una din cele mai atractive metode de predare și însușire a limbii române în rândul copiilor, în special, datorită faptului că aceștia intră în contact direct cu limba română, într-un mod facil și prietenos.

„Caravana limbii române în Sudul Basarabiei” se încadrează în strategia IEH pentru păstrarea şi promovarea identităţii naționale, culturale şi lingvistice a românilor de pretutindeni. 

Partener al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni în realizarea acestui proiect este Consulatul General al României la Cahul.

În anul 2016, la prima ediție a acestui proiect, trupa Teatrului Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” a susținut 15 spectacole de care s-au bucurat peste 4000 de spectatori, copii și cadre didactice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. 

 

sursa: evzmd.comWrite a comment

Comments: 0