/DOC/ Control strict asupra alimentelor ce ajung în instituțiile de învățămînt din Leova. IATĂ CE PROPUNERI A ÎNAINTAT ANSA CONSILIULUI RAIONAL!

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, a expediat la adresa Consiliului Raional Leova, o circulară care prevede condițiile de desfășurare a licitațiilor în scopul achiziționării alimentelor pentru instituțiile de învățămînt, taberele de odihnă și azilul de bătrîni din raionul Leova.

Mai exact, documentul, publicat pe pagina Direcției Învățămînt, conține o listă de produse care sunt interzise spre procurare și alimentare în aceste instituții.

Potrivit propunerilor înaintate de ANSA, se interzice procurarea semifabricatelor marinate din carne de pasăre, produselor lactate care conțin grăsimi vegetale și produse de panificație ne-ambalate sau ne-etichetate conform legislației.

Deasemeni, peștele congelat urmează a fi recepționat în stare eviscerată, fără cap iar fructele și legumele se admit spre consum doar în stare proaspătă.

Directorul Agenției, Gheorghe Gaberi, a solicitat ca circulara în cauză să fie remisă tuturor autorităților publice locale de nivelul I.

Vedeți mai jos copia circularei.Write a comment

Comments: 0