Carnetul de muncă va dispărea. DE CÎND SE VA ÎNTÎMPLA ACEST LUCRU?

Carnetul de muncă ar putea dispărea începând cu anul viitor. Și asta pentru că procesul de raportare financiară și statistică pentru agenții economici va fi simplificat. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat de către Comisia Economiei, Buget și Finanțe, și va fi remis plenului Parlamentului pentru aprobare.

Potrivit documentului, va fi creată o platformă unică de raportare online, la care vor fi conectate Inspectoratul Fiscal de Stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Modificările vor fi efectuate pentru a exclude dublarea informației prezentate de agenții economici la instituțiile publice. În prezent, angajatorii sunt obligați să prezinte, în privința angajaților,  cinci rapoarte diferite, care se referă la plățile salariale, impozitele aferente și unele aspecte referitoare la relațiile de muncă.

În urma implementarii platformei unice, va fi creat raportul unificat FSIC16, care va elimina dublarea informațiilor prezentate de către agenții economici, inclusiv volumul acestora cu până la 40 la sută.

 

sursa: bizlaw.mdWrite a comment

Comments: 0