Funcţia de judecător nu mai este atractivă ?! IATĂ CÎȚI MAGISTRAȚI ACTIVEAZĂ LA MOMENT ÎN LEOVA!

Anual, mii de studenţi absolvesc Facultatea de Drept, dar puţini vor să activeze în sistemul judecătoresc, care se confruntă cu o criză acută de cadre. Funcţia de judecător a devenit puţin atractivă şi după aprobarea noii legi cu privire la pensionare.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Moldova (CSM) Victor Micu susţine că mulţi magistraţi au plecat din sistemul judecătoresc după ce a fost adoptată noua lege cu privire la pensionare, care stabileşte că judecătorii la capitolul pensie, vor fi egali cu celelalte categorii de cetăţeni. Exigenţele foarte mari, mărirea numărului de dosare, categoriile şi complexitatea acestora fac ca funcţia de judecător să nu mai fie atractivă pentru juriştii din Moldova.

Victor Micu, peşedintele CSM din Moldova 

“Vă spun sincer, chiar în unele raioane nici nu ştim ce să mai întreprindem ca să convingem persoanele. De exemplu, la Taraclia, activează la moment doi judecători de o perioadă îndelungată, fiindcă nu sunt persoane. La Leova au rămas numai două persoane. Şi în judecătoria Orhei au rămas două persoane.

Noi rugăm preşedinţii de instanţe să le spună colegilor, care activează în calitate de grefieri, asistenţi, persoane care se dedică justiţiei, să-şi înainteze candidaturile pentru a accede în funcţia de judecător, deoarece este o problemă în raioane. Chiar dacă anual 7-10 mii de studenţi termină dreptul, sunt mai puţini care vor să activeze”, a menționat Victor Micu.

 

 

sursa: epochtimes-romania.com


Write a comment

Comments: 0