Gerul şi ninsorile NU CEDEAZĂ. Care este situaţia în ţară şi cum va fi vremea în următoarele zile

(08:02) Liliana Puşcaşu, ofiţer al Serviciului Situaţiilor Excepţionale: Pe parcursul ultimelor 24 de ore, situaţia în Republica Moldova este bună. În podifa faptului ca a nins, situaţii excepţionale nu au fost înregistrate. Conform datelor operative, angajaţii SSE au intervenit în 21 de situaţii. Salvatorii au intervenit pentru deblocarea şi tractarea mijloacelor de transport din raionul Cimişlia, Soroca, Hânceşti, dar şi raionul Căuşeni. Toate localităţile care au fost deconectate ieri de la energia electrică au fost reconectate către ora 21:00. 

Pentru lichidarea situaţiilor de risc, dar şi pentru monitorizarea situaţiei în ţară au fost antrenaţi 103 angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale, cu 25 de unităţi de tehnică. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru incendii, fără victime. Incendiile au fost înregistrate în Chişinău, Bălţi, Fălăleşti şi Ialoveni, fără prejudicii materiale însemnate. 

(07:15) Gerul şi ninsorile nu cedează prea curând. Potrivit meteorologilor, azi şi mâine, va ninge abundent în toată ţara. Iar temperaturile vor ajunge ziua până la minus nouă grade Celsius. 

Noaptea, minimele termice vor fi de până la minus 19 grade.

Meteorologii anunţă că ninsorile revin duminică şi se vor menţine până marţea viitoare.

Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu maximă prudenţă, întrucât pe drumuri se va forma polei şi, izolat, troiene.

 

Vremea va fi determinată, astăzi, de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Cerul va fi predominant noros, fără precipitații esențiale.

Izolat va fi ceață slabă, iar pe drumuri se va forma polei. Vântul va sufla din nord-est moderat.

La Briceni și Soroca, vor fi minus opt grade Celsius, iar la Bălţi și Orhei temperaturile vor coborî până la minus șapte grade.

La Chișinău și Tiraspol mercurul din termometre va indica minus șase grade Celsius, în timp ce la Leova vor fi minus patru grade.

La Comrat și Cahul se așteaptă până la minus trei grade Celsius.

În următoarele zile, vreme se menține rece.

În Capitală, se aşteaptă ziua până la minus nouă grade Celsius, iar noaptea, termometrele vor indica până la minus 19 grade.

 

sursa: publika.md


Write a comment

Comments: 0