Prioritate moldo-română pentru anul 2017: construcția a două poduri peste Prut. PODUL LEOVA-BUMBĂTA NU ESTE INCLUS!

Prioritatea numărul unu a ministerelor responsabile de transporturi din România și R. Moldova în anul 2017 este construirea podului peste râul Prut în regiunea satului Zagarancea din Ungheni, care va scurta distanța până la Iași cu aproximativ 30 de kilometri

Totodată, autoritățile își propun reutilarea podului de la Leca-Falciu din raionul Cantemir, în scopul transformării acestuia într-un pod mixt - rutier și feroviar. 

Aceste proiecte au fost discutate la București de către viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), Vitalie Rapcea, și secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore.

Cei doi oficiali au semnat, pe 9 februarie curent, un protocol care pune bazele unei colaborări între cele două ministere, inclusiv cu privire la preluarea bunelor practici la nivelul direcțiilor de profil din cadrul celor două instituții.

„Partea română a acceptat să primească delegații din cadrul MTID și a instituțiilor subordonate, pentru efectuarea vizitelor de instruire, atât de necesare specialiștilor din domeniul naval, aerian și rutier din Republica Moldova. Am agreat să preluăm experiența României în ceea ce privește metodologia de calculare și încasare a taxei vinietei, dar poate cea mai importantă realizare este că am căzut de acord asupra necesității dezvoltării conexiunilor dintre cele două maluri ale Prutului”, a declarat viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din R. Moldova.

 

sursa: ziarulnational.md


Write a comment

Comments: 0