S-A GĂSIT SOLUȚIA! Guvernul a permis înmatricularea în Republica Moldova a automobilelor cu numere transnistrene

Executivul a aprobat amendamentele care vor permite vămuirea autoturismelor din stânga Nistrului cu o reducere de 70 la sută.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, mijloacele de transport cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene vor putea fi vămuite cu o reducere de 70% din cota accizei, fără prezentarea în original a actelor în baza cărora au fost introduse în Republica Moldova.

"Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender", anunță Serviciul Vamal într-un comunicat.

Prin urmare, persoanele care au deţinut până la 1 noiembrie 2016 în posesie sau în folosinţă mijloace de transport auto clasificate la poziţia tarifară 8703, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Prevederea se conține în Legea nr. 280 din 16.12.2016, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie — 01 aprilie 2017.

 

sursa: ro.sputnik.md


Write a comment

Comments: 0