Rețelele electrice care duc spre raionul Leova vor fi reconstruite. IATĂ DESPRE CE PORȚIUNE ESTE VORBA!

Mai multe linii electrice vor fi reconstruite pe parcursul a următorilor doi ani. O decizie în acest sens urmează să fie luată de către Guvern la ședința din 22 februarie. În acest sens, lucrările de reabilitare vor avea loc în raioanele Drochia, Dondușeni, Rezina, Șoldănești, Hîncești, Ialoveni, Cimișlia și Leova.

Proiectul „Reabilitarea rețelelor electrice de transport” presupune construcția liniei electrice cu tensiunea de 110kV Șoldănești-Ignăței, rn.Rezina (22 km), dar și reconstrucția liniilor electrice Drochia-Șuri, rn.Drochia (14,3 km); Șuri-Dondușeni (23,6 km); Chișinău-Hîncești (25,5 km); Hîncești-Cneazevca, rn.Leova (42,7 km). Suma totală a proiectului constituie circa 5,4 milioane euro. Banii vor fi alocați sub formă de grant din partea Comisiei Europene și BERD.

Ministerul Economiei a menționat că o parte din lucrări vor fi efectuate pe terenuri private. În acest sens se propune procurarea celor 745 de terenuri cu suprafața de 1,675 hectare la un preț total de 262 mii lei. Termenul de executare a lucrărilor este limitat la 24 de luni.

 

sursa: allmoldova.com


Write a comment

Comments: 0