Fosta președintă a Judecătoriei Leova a fost promovată de Igor Dodon. IATĂ CE FUNCȚIE VA DEȚINE!

După întâlnirea trilaterală dintre Președinte, Speaker și Premier, Igor Dodon a anunțat despre promovarea în funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău a patru persoane, deși anterior a respins mai multe candidaturi pentru funcția de magistrat.

Potrivit comunicatului președinției, justiția la CA Chișinău va fi înfăptuită de Vladislav Clima, Aliona Danilov, Alexandru Gafton și Ludmila Ursu.

Ludmila Ursu este fostă președinte a Judecătoriei Leova și magistrată la Judecătoria Chișinău

Ca și viitoarea sa colegă, Aliona Danilov, magistrata va beneficia de apartament la preț redus. Aceasta ar fi solicitat spațiu locativ pentru copilul minor aflat la întreținere.

Potrivit declarației de avere din 2015, Ursu a avut împreună cu soțul un venit de circa 200 mii lei.

Magistrata declară 2 terenuri și 2 case, fără a preciza locația. Casele ar fi fost obținute prin donație și valorează peste 300 mii lei fiecare.

Amintim că anterior președintele Igor Dodon a respins mai mulți candidați pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte la judecătoriile nou-create.  

Activistul Grigore Petrenco a scris pe pagina sa de facebook, că cel puțin 2 dintre cei patru magistrați promovați de Igor Dodon ar fi implicați în dosare politice și ar fi pronunțat decizii ilegale la comanda lui Vladimir Plahotniuc. 

 

Potrivit lui Petrenco, unul dintre aceștia este Ludmila Ursu, care în calitate de președinte al completului de judecători de la Judecătoria Râșcani, ar fi prelungit neîntemeiat arestul în penitenciar a grupului Petrenco. Tot ea ar fi refuzat doi europarlamentari, care au dorit să depună garanție personală grupului Petrenco, sub pretextul că cei doi sunt lipsiți de credibilitate.

Petrenco mai scrie că Ludmila Ursu i-a refuzat lui personal dreptul la un control medical, în timp ce se afla în izolator.

Activistul susține că despre Ursu ar mai fi multe de spus, însă el vrea să accentueze că „Dodon nu a putut să nu știe, cine este Ursu” și că a promovat conștient o judecătoare implicată în dosare politice.

 „Promovând-o pe Ursu, Dodon a devenit, de fapt, un complice deschis la persecuțiile organizate de regim, împotriva tuturor celor, care se opun acțiunilor criminale ale lui Plahotniuc. Dodon, de fapt, a confirmat încă odată pentru toata țara, că el face parte din acest regim criminal.

 

Rușine Dodon, Rușine lacheilor lui Plahotniuc!”, și-a încheiat Petrenco mesajul.

 

sursa: crimemoldova.com


Write a comment

Comments: 0