Peste 1500 de mărțișoare vor fi distribuite profesorilor din toată țara. ȘI PEDAGOGII DIN LEOVA VOR FI FELICITAȚI CU VENIREA PRIMĂVERII !

Peste 1500 de mărţişoare personalizate cu tricolor vor fi distribuite cadrelor didactice din peste 25 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Acțiunea face parte din cadrul campaniei naționale „Niciun Profesor Fără Mărţişor” lansată astăzi de către Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

Mărțișoarele personalizate vor ajunge în instituțiile de învățământ din Chişinău, dar şi în localitățile din Străşeni, Orhei, Leova, Hânceşti, Ialoveni, Ungheni şi Cahul. Acțiunea se va desfășura în perioada 1-10 martie curent.

Scopul campaniei este de a promova Mărțișorul și valorile naționale românești în cadrul instituțiilor de învățământ din țară. Membrii Asociației vor dărui fiecărui profesor din localitatea în care învață câte un mărțișor personalizat cu tricolor şi o felicitare cu ocazia venirii primăverii. 

"Mărțișorul este acel simbol al poporului român ce ne unește sufletele, ne cheamă la respectarea tradițiilor și anunță frumosul început al primăverii. Este de datoria noastră, a tinerei generații, să respectăm şi să promovăm obiceiurile naționale ale neamului nostru”, a precizat Vlad Bileţchi, președintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

În ziua de 1 Martie, românii de pretutindeni celebrează sărbătoarea Mărțișorului, triumful primăverii asupra iernii, albul şi roşul fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renașterii naturii.

 

sursa: realitatea.md


Write a comment

Comments: 0