/FOTO/ 25 de ani de la conflictul armat de pe Nistru. CUM A FOST COMEMORATĂ ACEASTĂ ZI ÎN RAIONUL LEOVA !

În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Memoriei. Este ziua de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat din 2 martie 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. În acest an se împlinesc 25 de ani de la acţiunile de luptă de pe Nistru. În acest context, în orașul Leova, la Complexul Memorial de pe str. Unirii s-a desfășurat un miting de comemorare. La acțiune au fost prezenți participanți la război, conducerea raionului, primarul orașului, conducerea și efectivul Inspectoratului de poliție Leova, văduve, primarii localităților din raion, cetățenii orașului.  

Adunarea a început cu un minut de reculegere în memoria celor căzuți pe cîmpul de luptă, urmat de mesaje de recunoștință adus rudelor celor căzuți și participanților la război.

În discursul său președintele raionului, Ion Gudumac a menționat : “Este de datoria noastră să nu uităm nici pentru o clipă de eroismul  adus  pe altarul independenţei şi al libertăţii, inclusiv de jertfirea   bravilor noştri poliţişti, care şi-au demonstrat nu doar calităţile excepţionale dar şi iubirea de ţară,  devotamentul faţă de onorabila  profesie.”

Participanții la miting la final au depus flori la Complexul Memorial.

Faptele celor care şi-au pierdut viaţa în timpul conflictului de la Nistru demnostrează încă o dată că Republica Moldova  are eroi, care  au înscris o filă aparte în istoria statului nostru.

 

sursa: leova.md


Write a comment

Comments: 0