Obiecte confecţionate de deţinuţii din Leova, prezentate la expoziția "Mărțișor 2017"

Mai multe obiecte confecţionate manual de către deţinuţi ai Penitenciarului nr.3 din Leova, au fost prezentate la expoziţia dedicată sărbătorii „Mărţişor 2017”. Este vorba de rame pentru fotografii, casete din lemn, etc. Totodată, în premieră, în cadrul expoziţiei a fost expuse şi un set de lumânări decorative sculptate în parafină, care au impresionat publicul graţie formelor şi combinării culorilor folosite.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, activitățile de acest gen contribuie la creșterea respectului de sine al expozanților, descriu munca depusă de către angajații din penitenciar pentru reabilitarea deținuților, contribuind în final la schimbarea percepției sociale față de persoanele private de libertate.

Lumânările decorative au fost confecționate la inițiativa Serviciului activitate educativă, psihologică și asistență socială din cadrul penitenciarului, cu suportul Proiectului „Eforturi comune pentru acces mai bun la servicii psiho-sociale și medicale în penitenciarele din Republica Moldova”, implementat de Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Olandei.

 

sursa: trm.md


Write a comment

Comments: 0