/FOTO/ Monumentului victimelor regimului totalitar stalinist a fost inaugurat la Leova. LA EVENIMENT A FOST PREZENT MIHAI GHIMPU ȘI ALȚI OFICIALI !

La data de 12.03.2017, în orașul Leova,  a avut loc inaugurarea Monumentului victimelor regimului totalitar stalinist de ocupație, simbol al durerii suportate de miile de moldoveni care au fost deportați în Siberia și Kazakhstan de către regimul stalinist- comunist în anii ’40-’50 ai secolului trecut.

Monumentul în memoria victimelor represiunilor staliniste  a fost edificat de către Primăria orașului Leova în parteneriat cu Partidul Liberal din Moldova.

La eveniment au fost prezenți:  Mihai Ghimpu, Președintele PL, Deputat în parlament,  Alina Zotea, Deputat PL, Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ion Cebanu, Directorul General al Agenției MOLDSILVA, Ion Gudumac, președintele raionului Leova, Vitalie Gărgăun, primarul orașului Leova, reprezentanți ai subdiviziunilor consiliului raional, local și serviciilor desconcentrate și alți cetățeni ai orașului.

 

La finalul evenimentului participanții au depus flori în memoria celor care au avut de suferit în urma represiunilor staliniste.


Write a comment

Comments: 0