/FOTO/ Cum arată apartamentele sociale din or.Leova și cine va putea beneficia de acestea?

La data de 20.03.2017, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a întreprins o vizită de lucru la șantierul de construcție al Complexului locativ cu 4 blocuri din orașul Leova, destinat persoanelor social vulnerabile. Scopul vizitei a fost informarea sa referitor la corectitudinea executării lucrărilor de construcție și cînd urmează a fi finalizate acestea.

Clădirea, care altădată era un loc părăsit, a căpătat un aspect solid iar lucrările de reparație se apropie de final.

Vedeți mai jos poze ce prezintă cum va arăta compexul locativ din exterior, precum și interiorul apartamentelor.

Costul total al proiectului în raionul Leova constituie circa 3, 44 mln euro. Proiectul este realizat cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei(BCE).  65% din suma totală a fost oferită de BCE, iar alte 35% a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară a autorităților publice locale. Apartamentele urmează să fie finisate la „cheie", dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sistemul de încălzire autonom cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare din MDF, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat sau linoleum. 

Pentru a beneficia de locuinţe sociale, solicitanţii trebuie să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, care fac parte din următoarele categorii:

   a) Persoane cu dizabilităţi severe;

   b) Persoane dezinstituţionalizate (orfani cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 ani);

   c) Familiile cu cel puţin 3 copii minori, familiile cu un singur părinte care cresc    cel puţin 2 copii minori;

   d) Familiile sau persoanele care întreţin copii cu dizabilităţi severe;

  e) Familiile tinere sub 35 ani, în care cel puţin unul dintre membrii familiei este angajat al unei instituţii bugetare sau persoane sub 35 ani angajaţi ai instituţiilor bugetare (în domeniul educaţiei, sănătăţii, asistenţei sociale).

sursa: leova.md


Write a comment

Comments: 0