/DOC/ Detalii noi în cazul controlului desfășurat la Î.S. Iargara: INSPECȚIA FINANCIARĂ CERE RECUPERAREA PAGUBELOR DE 920 MII LEI

Noi detalii în cazul controlului tematic desfășurat la Întreprinderea pentru Silvicultură Iargara, au fost făcute publice, pe pagina de facebook a directorului întreprinderii, Ana Miscenco.

Aceasta a publicat prescripția emisă de Inspecția Financiară, care a fost expediată suplimentar și Agenției Moldsilva, precum și Ministerului Finanțelor.

Potrivit actului oficial "ca urmarea a managementului financiar ineficient, nerespectînd cadrul normativ intern stabilit, au fost gestionate necorespunzător bunurile materiale ale Întreprinderii, prin ce acesteia i sa cauzat un prejudiciu în sumă de 920,4 mii lei".

Deasemeni, Inspecția a înaintat anumite cerințe instituțiilor vizate, inclusiv prin întreprinderea măsurilor de recuperare a banilor publici, precum și informarea despre măsurile întreprinse în termen de 30 zile de la recepționarea prescripției.

Contactată de  wwww.leova.info, directorul Întreprinderii pentru Silvicultură Iargara, Ana Miscenco, afirmă că s-a adresat personal mai multor demnitari din cadrul Agenției Moldsilva și Ministerului Mediului dar nu a avut nici un răspuns pînă în prezent.

În rezultat, Miscenco declară că a expediat materialele corespunzătoare Centrului Național Anticorupție.

Deasemeni, conducătorul întreprinderii a menționat că sunt întreprinse măsuri de înlăturare a sa din funcție, din partea Consiliului de Administrare al Î.S. Iargara.

Vedeți mai jos prescripția emisă de Inspecția Financiară.


Write a comment

Comments: 0