Podul între Bumbăta și Leova, readus în atenția guvernanților. IATĂ CE SE VA ÎNTREPRINDE PÎNĂ LA SFÎRȘITUL LUNII APRILIE!

La Vaslui a avut loc o întâlnire la nivel de sefi de judete din România si raioane din R. Moldova, mai precis între presedintele Consiliului Judetean Vaslui si presedintele Raionului Leova, sedintã la care au participat si primarii din Leova si comuna Vetrisoaia.

Discutiile, conform presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, au vizat “posibilitãtile de colaborare între unitãtile administrativ teritoriale de pe cele douã maluri ale Prutului, pentru a încheia parteneriate. Am discutat si despre eforturile pe care trebuie sã le facem, pentru a readuce în atentia guvernantilor din România si Republica Moldova proiectul podului de la Leova-Bumbãta. Vom face toate eforturile pentru ca acest pod, atât de solicitat de locuitorii de pe cele douã maluri ale Prutului, sã devinã realitate”.

Prezent la întâlnire, primarul comunei Vetrisoaia, Corneliu Stângã ne-a spus: “Avem mare încredere cã proiectul nostru comun va fi în atentia guvernantilor din România si Republica Moldova, pentru cã ar usura mult situatia traficului între Vaslui si Leova, într-o zonã care a detinut, cu ani de zile în urmã, un pod important peste Prut”.

Conform unor surse, pânã la finele lunii aprilie a.c., delegatii din Vaslui si Leova vor merge la Bucuresti, pentru a prezenta la Guvern oportunitatea construirii acestui pod care sã lege moldovenii de pe cele douã maluri ale râului Prut.

 

sursa: vremeanoua.ro


Write a comment

Comments: 0