/GRAFIC/ Mai multe localități din raionul Leova rămîn fără energie electrică. IATĂ CÎND VOR FI RECONECTATE!

În urma eforturilor susținute ale echipelor operative s-a reușit restabilirea alimentării cu energie electrică pentru un număr considerabil de consumatori și această activitate continuă. Astfel, conform situației operative de la ora 19:00 a zilei de 22 aprilie peste 139 mii de consumatori au fost reconectați deja la sursă. Mai rămân deocamdată afectați 93368 de clienți, iar întreprinderea continuă lucrările de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate.

Lucrările decurg anevoios în raioanele de sud ale republicii din cauza accesului dificil la liniile electrice aeriene (LEA) afectate de-a lungul fâșiilor forestiere și în câmpiile întroienite și prin urmare, incidentele în rețelele de tensiune înaltă și medie vor fi rezolvate pe parcursul zilelor de duminică și luni, iar cele din rețelele de tensiune joasă, la care se lucrează în același timp vor fi finalizate pe parcurs, până la lichidarea definitiva a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Potrivir unui grafic publicat pe site-ul Gas Natural Fenosa, încă minimum două zile vor avea loc lucrările de reparație a rețelelor în raionul Leova.

Astfel, conform estimărilor companiei, la data de 23 aprilie urmează să fie reconectate localitățile: BOROGANI; CEADIR; CIMPUL DREPT; CIZLAR; CNEAZEVCA; COLIBABOVCA; COVURLUI; FRUMUSICA; MESENI; ORAC; SARATICA VECHE; SARATICA NOUA; TOMAIUL NOU; VICTORIA; VOZNESENI.

Pînă la finele zilei de 24 aprilie, urmează a fi restabilită furnizarea energiei electrice în BAIUS; COCIULIA NOUA; CUPORANI; HIRTOP; IARGARA; TIGHECI, potrivit aceluiași grafic.

Totuși, cei de la Gas Natural Fenosa precizează că acesta poate varia în dependență de condițiile meteorologice din următoarele zile, precum și alte circumstanțe tehnice care pot interveni.


Write a comment

Comments: 0