O funcție de judecător al judecătoriei Cimișlia cu sediul în Leova, este declarată vacantă. IATĂ CÎND VA AVEA LOC CONCURSUL DE SELECTARE A CANDIDAȚILOR!

După trei săptămâni de pauză, membrii Consiliului Superior al Magistraturii se vor întruni în ședință marți, 23 mai. CSM urmează să examineze dosarele candidaților la funcția de președinte al Judecătoriei Căușeni și vicepreședinte al Judecătoriei Strășeni. Pentru ambele funcții și-au depus dosarele câte o singură persoană.

Astfel, judecătorul Sergiu Pleșca pretinde la funcția de președinte al instanței din Căușeni, iar magistrata Dorina Croitor – la cea de vicepreședinte la Judecătoria din Strășeni. Ambii pretendenți au primit de la Colegiul de evaluare calificativul ”foarte bine”.

Tot marți, membrii CSM urmează să examineze candidaturile pentru suplinirea funcţiei vacante de inspector-judecător în cadrul Inspecţiei judiciare din subordinea CSM. La concurs s-au înscris trei persoane, printre care și un avocat:

 

Sveatoslav Moldovan – judecător, Curtea Supremă de Justiție;

Petru Boghean – consultant principal, Secretariatul CSM;

Ivan Ungurean – avocat.

 

La fel, CSM va scoate la concurs mai multe funcții vacante în instanțele de apel:

 

președinte al Curții de Apel Cahul;

vicepreședinte al Curții de Apel Bălți;

judecător la Curtea de Apel Comrat (1 post);

judecător la Curtea de Apel Cahul (2 posturi).

 

De asemenea, vor fi anunțate concursuri pentru funcțiile vacante de președinte al Judecătoriei Comrat, vicepreședinte al judecătoriilor Cahul, Cimișlia, Criuleni și Orhei, dar și de judecători :

 

Judecătoria Cimișlia – 1 post (sediul Leova);

Judecătoria Orhei – 3 posturi (sediu Rezina – 1 post, sediul Șoldănești – 2 posturi);

Judecătoria Comrat – 2 posturi (sediul Comrat – 1post, sediul Vulcănești – 1 post).

 

 

Ultima ședință a membrilor CSM a avut loc la data de 2 mai.

 

sursa: bizlaw.md


Write a comment

Comments: 0