Raiduri de combatere a braconajului și pescuitului ilicit au fost desfășurate de Inspecția Ecologică și Poliția de Frontieră din Leova

Întru respectarea prevederilor stipulate în Ordinul Ministerului Mediului nr. 33 din 24.03.2017 cu privire la stabilirea perioadei de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale pentru anul 2017 colaboratorii Inspecției Ecologice Leova au efectuat un raid de combatere a braconajului și pescuitului ilicit în comun cu colaboratorii Poliției de Frontiera a sectorului Leova. Pe sectorul  de frontieră a râului Prut  în apropierea satelor Hănăsănii-Noi și Nicolaevca, r-nul Leova, în dimineața zilei de 18.05.2017, în jurul orei 06:00, în urma inspectării a fost depistată o avă cu diametrul ochiului de 30 mm în regiunea s. Nicolaevca, fiind ridicată din apele râului Prut.

Contravenientul a fost atras la răspundere contravențională conform art. 114 al. 2 CC al R. Moldova, acesta pescuia cu utilizarea uneltelor interzise și în perioada de prohibiție. Prin astfel de acțiuni ilegale se încalcă Legea nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul și  piscicultura.  La locul faptei au fost ridicate pentru păstrarea temporară până la soluționarea cazului contravențional un costum de cauciuc pentru pescuit și cangea de metal, iar ava cu diametrul ochiului de 30,0 mm a fost distrusă la fața locului.

 

sursa: inseco.gov.md


Write a comment

Comments: 0